OUR ADVERTISEMENT

Friday, November 11, 2011

Breakfast @ 11.11.11 - Resepi Mama ~ Popia Pisang Berintikan Milo

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Bertemu kita sekali lagi dalam rancangan ketuk-ketuk 11...haha..tak boleh blah ayat aku ne kan..padahal baru sekali bagi resepi. Nak dipendekkan ceritalah kepada makcik2 dan akak2 sekalian resepi ne eksklusif dari mama fahmi di sini sendiri mungkin sempena 11.11.11 ne..tak tau lah aku, yang penting teruskan membaca k..keh3...perasaan gumbira ne nak kongsi resepi manalah tau resepi mak aku ne mengena di hati juri-juri kat rancangan MasterChef Malaysia tu...huk3...


Meh kita buat sama-sama...simple ja..tak payah nak comot2 muka macam bini-biniku gangster yang nak try resepi baru tu...hihi


sarapan pagi@11.11.11


Bahan-bahan:
  1. Pisang
  2. Kulit Popia
  3. Milo
  4. Gula

Cara-caranya:
  1. Pisang dipotong secara melintang dan dikerat kepada 6 bahagian.
  2. Letakkan pisang yang sudah dikerat tadi di atas kulit popia yang terbentang luas..hehe
  3. Tabur sedikit milo dan sedikit gula di atas pisang tu. (bergantung ngan citarasa korang la)
  4. Gulung kulit popia bersama pisang yang telah dibubuh milo dan gula tadi.
  5. Jangan tutup/lipat kedua-dua belah gulungan, biarkan terbuka.
  6. Goreng ke dalam minyak yang telah dipanaskan.
  7. Sedia untuk dihidang...nyummmm2...


Jom terjah Dapur Tanpa Sempadan...ini baru blog resepi ;)

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com