OUR ADVERTISEMENT

Friday, May 20, 2011

Lelaki suka....tapi lelaki tidak suka perempuan yang....

gambar hiasan

Assalamualaikum & salam keamanan buat semua pembaca FDS...dari tajuk entri korang mesti  dah tau apa yang akan aku share kali ni, just kesinambungan daripada entri aku minggu2 lepas tentang apa yang perempuan suka & tidak suka pada lelaki tapi kali ni kita terbalikkan pula pasal apa yang lelaki suka & tidak suka pada pompuan. Check it out...

Lelaki suka:
  1. Wanita yang bersikap kelakar
  2. Berbudi pekerti
  3. Murah hati
  4. Senyuman manja
  5. Tahu memasak
  6. Pandai dalam menggayakan pakaian
  7. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya
  8. Tidak mudah naik angin
  9. Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya kepada lelaki bila kereta lelaki tersebut rosak
  10. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian
  11. ?Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang.?
  12. Wanita yang dapat menjalinkan perhubungan rapat dengan ibunya
  13. Wanita yang berwawasan/bercita-cita tinggi
  14. Wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi
  15. Wanita yang tahu menjaga maruah diri
  16. Wanita yang cekal serta tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan
  17. Sentiasa berada di sisi tidak kira masa susah atau senang
  18. Yang tidak suka berleter
  19. Tidak kisah dengan cara apa pun untuk mendapatkan makanan kegemaran lelaki
  20. Sediakan secawan teh/kopi tanpa disuruh
  21. Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
Lelaki tidak suka:
  1. Wanita yang suka mengumpat
  2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal
  3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
  4. Merokok!
  5. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  6. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk mendapat perhatian
  7. Tak boleh ke awak buat sesuatu dengan betul
  8. Jangan awak nak ajar saya apa yang betul, apa yang tidak..
  9. Wanita yang bersikap hipokrit
  10. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi lelaki
  11. Sukar buat keputusan terutama hal berkenaan hubungan serius dengan si lelaki
  12. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
  13. Pakaian wanita berselerak di biliknya
  14. Tidak bertanggungjawab langsung
  15. Wanita yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya
  16. Kuat berleter walaupun dalam hal yang remeh
  17. Boros berbelanja
  18. Tidak tahu/malas memasak
  19. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati.
  20. Queen control hinggakan nak buang air pun perlu minta izinnya.

*sekadar renungan bersama...lelaki & perempuan masing-masing ada kelebihan & kekurangan. Jadi pandai-pandailah memilih pasangan hidup yoo agar kehidupan sweet2 belaka ^_^

10 comments:

Alinn Alinn said...

number 11-?Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang.?

hahah~

alexa yussida said...

betol sgt tuh fahmi...hehe

Raja Syakirah said...

ye ke??
kalau muka cantik tapi bilek bersepah gila, lepastu tak reti masak, baju 2 minggu tak basoh, pon ada BF.. hihihi

=P

bukan Kiera ha,,, budak blok kiera :p

Rozuan Ismail said...

tapi untuk cari perempuan yang sempurna adalah susah =)

Amirah Adnan said...

nak jadi perempuan yg lelaki suka tuh.. kekeke! :p

ishiko said...

dua2 ada kelebihan kekurangan gitu ^^

Shamsuddin Amin said...

mostly mmg btul...
ak paling pantg pompuan merokok...!!!

dyana oh's said...

ade gak dua-dua queen & king control. tapi diorg happy. haha.

nurfizrin piyin said...

nice entry.. :)
nak jadi perempuan pilihan lelaki.. :P

ain dzaya said...

klu ada ciri2 atas camtu..asernyer bf sayew lari ta...
haha
ngee~

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com