OUR ADVERTISEMENT

Sunday, May 15, 2011

Paris Hilton masuk Islam?

Sebelum tu jangan lupa vote aku yew di TOP#25 Pencarian Lelaki Sweet...klik sini
__________________________________________________________________________________


Mesti korang tak percaya atau sukar nak percayakan, lebih-lebih lagi kepada peminat fanatik Paris Hilton. Dengar-dengar dia dah masuk Islam, tapi sahih ka berita ni? kalau betul syukur Alhamdulillah. Manis seperti wanita arab ja gambar dia kat atas ni, tapi ramai yang 


mengatakan ianya adalah hasil kerja photoshop. Okay i'm speechless. ^_^

Sumber ni aku dapat dari arabia.msn.com..baca berita selanjutnya...



" Paris Hilton telah masuk Islam, perkara ini telah disahkan oleh Ian Brinkham iaitu jurucakap Paris pada CBS News.

“Dia memikirkan hal tersebut sejak dari dulu dan ketika dia dipenjara di Pemulihan Penahanan Century Regional pada tahun 2007, dia telah menemui beberapa orang yang memeluk Islam ” Ujar Brinkham.

Dengan menjadi muslim, Paris Hilton telah memutuskan untuk menghindari kehidupan lamanya sebagai selebriti dengan kehidupan bebas dan berfoya-foya. Ketika bercakap dari pusat Islam di Jeddah, dia berkata: “Saya telah menemui kedamaian sesungguhnya dalam kehidupan saya, saya dulu dikenali sebagai wanita malam, dan kurang bermoral, tapi sekarang semua itu telah berubah. Alhamdulillah.. “

Hilton akan kembali ke Los Angeles minggu depan untuk mendirikan sekolah Islam di pusat Beverly Hills yang glamour itu.

“Lupakan saja tentang Scientology atau Kaballah. Ini adalah agama terbaik yang pernah ada sekarang. Saya tidak akan mengenakan tali merah di pergelangan tangan atau berjalan-jalan seperti robot yang berbicara tentang Xenu. Islam adalah agama yang wajib dianuti dan saya akan menyebarkan ayat ayat Al-Quran kepada semua orang, “kata Paris Hilton bersemangat.

Paris Hilton juga akan mengubah namanya menjadi ‘Tahirah’. Terjemahannya ke dalam bahasa Arab yang bererti ’murni, atau suci’. Sekolah Islamnya akan bermula pada bulan Julai akan datang dan pastinya akan mencuri tumpuan artis Hollywood lain. "



*tetapi masih ramai pihak yang menafikan tentang keislamannya..sama-samalah kita nantikan apa kesudahannya.

11 comments:

Arif Azmi said...

Uih.. biar betull.. O.o..

Jom baca post terbaru Bebelan Saja: Right Click Disabled? Buang Masa Je

pha is said...

macam pelik jew...

Rozuan Ismail said...

hidayah ada di mana-mana.

tapi orang kata gambar itu superimposed.

Wallahua'lam.

naem said...

ni org buat onar jelah. tak betul pun. dah lame dah mnde ni.

cik ayin said...

da ternyata ni adalah rekaan omputeh semata2...

nunazs said...

betul ke? takde lak dengar kat mana mana. but if vetul, alhamdulillah dia dah dapat hidayah drp-Nya :)

Izyan Masri said...

FUUH2.BIAR LAHH BETUL.BARU ELOKKK :D

k e y r i said...

betul ke ni?????????????????????????? waaa...

Lady Anne said...

Alhamduillah jika dia msuk Islam...tpi gmbr tu, mmg photoshop..hihi..

Citi Bazyla said...

uik, aku ada baca d nwspper bnda ni x betul.huhu..ada2 seja..ada d kosmo o metro. x sure pula yg mna 1..try2 la cari..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sy pon ade buat entry pasal ni gak..xtw la takat mana kebenarannye ;)

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com