OUR ADVERTISEMENT

Thursday, May 5, 2011

Kaum lelaki mesti baca

gambar hiasan


For the first time posted entri mcm ni. Kali ni aku ingin kongsikan sedikit tentang apa yang perempuan suka dan tak suka pada lelaki. So lelaki2 macho, ganteng di luar sana wajib mesti baca keyh. For ur information, bukan aku yang buat research tapi kawan fb yang share. So double share la kan..Hihi..


Perempuan suka (:


- lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc.
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc.
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc.
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan
- tau jalan2 dekat US ni – boleh lead bila pegi travel
- pandai programming – bleh buat website lawa2
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah
- berambut pendek dan kemas
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
- wangi – pandai pilih perfume
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2
- pandai amik ati mak and abah awek
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?”
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen



Perempuan tak suka ):

- lelaki yang lemah – kurus, tak workout
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je
- malas cari kerja – harap duit sholar je
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati
- rambut serabai – panjang dan tak terurus
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot
- badan berbau – malas mandi
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga
- jarang hadiahkan teddy bear -
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek
- bagi alasan bila diajak pegi shopping
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey2"



lelaki macho..apa pendapat korang?
pompuan cute pun ble komen.... ;)


mod buat entri: oh yar?????????? !@#$%^&*

9 comments:

Rozuan Ismail said...

as a conclusion,perempuan suka lelaki yang ada life.tau bila masa nak kerja,bila masa nak bersukan,bila nak lepak,bila masa untuk dia,baru macho.

Eira Affens said...

setuju sangat , dekat lelaki needs to give attention bila perempuan bercakap . let the girls do the talk :) susah nak jumpa lelaki yang macam ni yg perfect :) but still , nobody is perfect :)

mr pot n mrs lat said...

singgah sini bace entry . . jom terjah blog kami pulakk (:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

em....

boley la..tp x semua nyer betul..hhehe...

kira kekuri said...

ohhh..tul jg 2,tpi x smua.heheh

cikcomot said...

sangat setuju dgn perkara2 di atas.. hehe

miszalinakura said...

hye.. totally agree..200%..

buSuk said...

salam...ai~~~

sumber dr mane ni..heheee
ok la, byk gak yg ciri2 diminati disitu...

nway...THANKS SO MUCH follow i.

eszy said...

salam...lebih mulia jika prkataan awek diatas ditukar kpd isteri...sbb prcintaan yg halal dan couple yg mulia hanyalah slps brkahwin..harap mklum...

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com