OUR ADVERTISEMENT

Sunday, February 27, 2011

Aku kawan PhD

Gembira + terharu. Itu yang dapat ku katakan tika aku melihat followers aku, walaupun followers aku hanya memiliki dua angka namun tidak ku sangka, seorang yang berpelajaran tinggi, profesional, mempunyai good future, terkenal (kuar news)..orang bilang, pakej lar..sudi menjadi follower ku... siapa??


Mr. Eqbalzack, atau nama sebenarnya iaitu Safial Eqbal Zakaria, yang bakal mendapat title Doktor (Dr.) falsafah  apabila tamat pengajian di Universiti Putra Malaysia (UPM) coz sekarang beliau tengah melanjutkan pengajian ke peringkat PhD sepenuh masa di sana. Bestnya...semoga suatu hari nanti aku pun dapat mengikut jejaknya..Amin..(^_^)


Klik kat header untuk terbang ke blog Mr. Eqbalzack..minta maaf yar Mr. Eqbal, coz aku suka2 ati ja print screen...

PhD bersama ku...

masuk news....Mr. Eqbal ni mempunyai 3000++ followers....



  • So, di sini dapat aku simpulkan & kita renung jauh2...selalunya, seorang blogger yang femes tu, dorang tak kan minat jadi follower kepada blogger lain coz kebarangkalian puluhan followers akan follow blog mereka tiap2 ari. (jaga standard la tu, apa barang follow2 ni).
  • Itu pun, mungkin dorang tengok dulu berapa jumlah followers sebelum mereka mem'follow blog tersebut. "Kalau ribu2 followers baru aku follow, ni baru puluh..bluekk"
  • Tapi bukan semua la blogger femes begitu. Mungkin 1:100..hehe..siap nisbah lagi ni.
  • Contohilah blogger seperi Dr. Mr. Eqbal ni, seorang blogger terkenal & high standard namun tetap juga sudi menjadi follower kepada blogger bawahan seperti aku ni..Tq so much Mr. Eqbal. May Allah bless u.

5 comments:

Qaseh dalia adelia said...

yg pasti dia sgt hensem haha

Muhammad Khairul Fahmi said...

semestinya...hehe..

eqbalzack said...

salam muhammad khairul fahmi;
terima kasih buat back link blog abg eq...
abg eq agak sibuk akhir2 ni. tapi sempat terjah juga blog ni tadi..hehe
ada pembetulan sedikit, abg eq pelajar PhD sepenuh masa, bukan separuh masa..
insyaAllah followers tu akan naik tapi nasihat abg eq satu je, lagi org kenali blog kita lagi ramai juga simpan dengki dan irihati dalam diri...
so buat kerja kita je, selalu berfikiran +ve...insyaAllah berjaya!

Muhammad Khairul Fahmi said...

@eqbalzack wa'alaikumussalam abg eq..
opss typing error..mnta maaf bro, mungkin terlampau excited mau taip abg pnya kelulusan tu..tp adik sdh perbetulkan =)
hurmm btul tu, dari situ mcm2 perkara la yg ble b'laku..tabur fitnah sana sini tambah2 lagi klu ada blogger mcm abg makin rmai la yg simpan dengki tp mcm abg ckp think +ve ja..by the way,,tnx atas nasihat tu..semoga Allah permudahkan segala urusan kita...

Lieya said...

awesome..=)

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com