OUR ADVERTISEMENT

Friday, March 25, 2011

Bill Gates...Bill Gates...



Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua...
mesti korang pernah dengar manusia yang bernama Bill Gates kan??
dia ni adalah orang yang kedua terkaya di dunia pada tahun 2011 ni (latest)...
biar aku bagi sikit biodatanya keyhh..
Net Worth : $56.0 Billion
Fortune : Self Made
Source : Microsoft
Age : 55 (28 Okt 1955)
Country Of Citizenship : United States
Residence : Medina, Washington
Industry : Software
Education : Harvard University, Drop Out,
Marital Status : Married, 3 children
Okay, dah nampak betapa kayanya dia ni kan...huh!!


bukan pasal biodatanya aku nak ceta kat sini tapi....beberapa fakta yang menarik jauh dari kotak pemikiran kita..


  • Bill Gates menghasilkan wang US$250 setiap satu saat, iaitu lebih kurang US$20 juta sehari dan US$7.8 billion setahun!
  • Jika dia terjatuh US$1,000, dia tak perlu susah-susah untuk mengutipnya kembali kerana sama dengan waktu 4 saat untuk mengutip wang tersebut, dia sudah memperolehi income dalam jumlah yang sama.
  • Hutang kerajaan Amerika lebih kurang US$5.2 trillion, jika Bill Gates membayar seorang hutang tersebut, dia dapat melunaskannya dalam masa kurang dari 10 tahun.
  • Dia dapat menyumbangkan US$15 kepada semua orang di dunia tapi tetap dapat mempunyai baki US$5 juta sebagai wang sakunya.
  • Michael Jordan adalah atlit yang dibayar paling mahal di Amerika. Jika dia tidak makan dan minum dan tetap membiarkan pendapatannya kekal dalam setahun sejumlah US$30 juta, tetapi dia tetap harus menunggu sehingga 277 tahun agar dapat sekaya Bill Gates sekarang.
  • Jika Bill Gates adalah sebuah negara, dia akan menjadi negara ke 37 terkaya di dunia atau jadi syarikat Amerika terbesar nombor 13, malah melebihi IBM.
  • Jika semua wang Bill Gates ditukarkan ke dalam pecahan US$1, kita dapat menyusunnya menjadi jalan dari bumi ke bulan, 14 kali ulang balik. Tapi jalan itu harus dibuat non stop selama 1,400 tahun dan menggunakan sebanyak 713 buah Boeing 747 untuk mengangkut semua wang itu.
  • Tapi! Jika pengguna Microsoft Windows dapat claim US$1 untuk setiap kali komputernya hang kerana Microsoft Windows, Bill Gates akan segera bangkrap dalam masa 3 tahun!
Mod menaip: berangan-angan.."kalaulah aku seorang bill gates"..hihi 

14 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

huhu bile encit papaku nk jadi mcm dia..leh sopping2 ;p

bile leh g wat haji patutnye kan..

eh kamu x gi kelas ke ari nih?

Gieyana said...

mmg dier betul2 genius kan..suka dgn cr pemikiran dier..:D

Muhammad Khairul Fahmi said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ kena ambl masa lar kn sis klu encit papa pinky momma nk jd mcm dia..hehe..
fahmi pun mau jd mcm b.gates ni..kekek..
puas merantau...ngee~

hurmm..pagi ni kelas cancelled..
pukul 2pm nnt bru ada..huhu XD

Muhammad Khairul Fahmi said...

@Gieyana yup mmg genius...
at least dia ble jd contoh tuk kta smua =)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

huhu patut la sakan berblogging.. ;)

sherah said...

huiyooo best gile bill gates. =_= tapi kaya dunia je buat apa kan2. kaya amalan tu yang kita cari hehe. insyaAllah! :)

zidEL zhafiz said...

cane nk buat fakta yg LAST skali tuh..??
eheheh~~~

Muhammad Khairul Fahmi said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ penat...3jam kls ptg td tp bestt..hihi...
hepi weekend sis =)

Muhammad Khairul Fahmi said...

@sherah betul3...wlupun ngan duit kta ble dpt apa2..
tapi duit bukanlah segala2nya, sbgai cth kebhgiaan xleh dibeli ngan uwang .. :)

Muhammad Khairul Fahmi said...

@zidEL zhafiz haha...lagi 3 taun hbis lar dia...kesiannn..kekekek..LOL XD

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eppy weekend to u too fahmi..

terharu sbb kamu alert my entry yg ke 100..nape akak pun x alert nih?
adess..
syg lebih lar cmni..ekekeke

Muhammad Khairul Fahmi said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ sbb fahmi suka terjah belog sis myb sbb tu alert cikit..hihikk..♥ XD

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

terima kasih budak encem!
eppy weekend ye dik..

Muhammad Khairul Fahmi said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ okay..sama2 sis...
have a nice day (^_-)V

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com