OUR ADVERTISEMENT

Sunday, June 12, 2011

Alexa Ranking: Blog FAHMI DI SINI naik 1K+ tangga?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua....


Kelmarin aku telah buat kajian sendiri ngan blog aku ni di alexa...yala, tak kan kita asyik nak dengar dan hanya menyaksikan tentang keberjayaan blog en.ben tu jew yang dah top 200 di Malaysia ni. Korang harus ambil setiap entrinya berkenaan alexa ranking tu sebagai satu cabaran untuk kita. Mesti kita kagum ngan dia..wow tahniah en.ben!..ayat femes la tu, tapi aku pun slalu gak cakap camtu kat dia..hehe...


Kalau en.ben boleh mengapa tidak kita?? mesti pahit getir itu pernah dilaluinya dalam dunia blog ni, bukan senang beb nak jadi senang dan cabaran itu selalunya disulami dengan halangan..bukan 'selalu' tapi memang begitulah sejak azalinya..dah namanya cabaran kan...bak kata pepatah bersakit-sakit dahulu lepas tu baru bersenang-senang kemudian...setuju??...


Ok..berbalik kepada cerita asal aku tadi...Alhamdulillah, kurang 24 jam blog aku naik 1,614 tangga..terkejut gila aku..hah? tak terkejut sebab korang pun selalu begini?? tak pa la..aku just nak kongsi kegembiraan aku ni ngan korang jew walaupun blog aku ni berada di ranking beribu-ribu lemon di Malaysia ni tapi aku bersyukur dengan peningkatan yang mendadak ni..target untuk mencapai di kedudukan yang lebih baik tetap diteruskan.


11 Jun 2011 - masa: 2.23 PM

12 Jun 2011 - masa: 8.20 AM


Alexa ranking ni sebagai catalyst untuk korang berada dalam dunia blog ni..penambah semangat gitu untuk korang terus berblogging..alexa ranking ni juga sebagai batu pengukur sejauh mana blog kamu berada di ruangan cyber ini...en. ben cakap, "Tak menang DIGI pon dah rasa berbaloi sbb ranking ni ditentukan oleh GOOGLE sendiri .. Bukan undian yer.." 
Happy blogging untuk korang semua (~_^)V


Nak tengok gambar-gambar yang join segmen aku di blog ni? klik sini..


7 comments:

Freaky said...

wow naik 1k dalam malaysia.. tahniah

syiela said...

tahniah...

Rahmad said...

terbaik..

Rozuan Ismail said...

ok le tuh.usaha lagi bg mcm abg ben ye

EYFAalias said...

Alexa ranking ni apa sbnrnya? masih xpaham.

shafinaz (: said...

congrats ;)

: : sang drama king : : said...

: : wahh . tahniah3 .
:D

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com