OUR ADVERTISEMENT

Sunday, June 5, 2011

Pasangan bercerai kerana berebut remote control


Pasangan yang nekad akhirnya membuat perceraian di sebuah mahkamah di Beijing, China.

Menurut seorang lulusan PhD bernama Wang, isterinya telah terluka di dalam perebutan remote control TV tahun lalu.

"Saya sedang menonton program TV setelah pulang dari bekerja.

"Beberapa minit kemudian, isterinya merebut remote control dari saya dan menukar ke channel lain, tetapi remote control itu kembali kepada saya," katanya.

Dengan demikian, pergaduhan pun terjadi antara suami dan isteri, kedua-duanya yang berusia 32 tahun sebelum ini saling mengenali melalui internet pada tahun 2006 dan berkahwin tiga tahun kemudian.

Wanita yang berkelulusan master bernama Su berlari ke balkoni dan berteriak sekuat hati sambil Wang yang berusaha untuk menariknya kembali ke dalam.

Dalam usaha Wang tersebut, Wang mendakwa Su menyerang dengan klip rambut dan cedera parah pada tangan kanannya.

"Dia memberikan baju sejuk selama pembedahan dijalankan di tangan saya," kata Wang, yang juga disediakan 
mahkamah dengan klip audio dari hujah dengan Su.

Walaubagaimanapun, Mahkamah Rakyat Daerah Fangshan mengesahkan pasangan tersebut telah bercerai.



Fahmi: aiyaa..si suami dah dapat phd, si isteri pula dah dapat master..lu pikirlah sendiri.. XD






10 comments:

Noor Idayu binti Azmi said...

haha, lawak2 jee. +_+

Dududu said...

tekanan blaja tgi sgt >.<

Amira Chan said...

HAHAHA, rasa comel lak. :P

msredcheesecake said...

Mr fahmi,
Jiwa kacau ...tak leh nak pikir baik2 dah....tensen belajar tak habih lg kot...

CikHaniBhulat said...

hurm, pasal remote pon nak gaduh... naseb bukan kat mesia

p/s: plz help me..i really need a help..visit my page, u will know my problem =(

Khadijah said...

mcm2 sebab boleh jd cerai...pasal remote pun boleh jd jugak erk...waduh..

~tRah~ said...

ish3...gara2 remote cntrol hancur rmhtgga....hoho...walaupun IQ tggi,EQ rndh...pa mo jd...

ainol akasyah said...

zaman sekarang ni org2 nak bercerai kita tak boleh jangka kan..pening2

JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

Eera Shera said...

salam..tumpang lalu..hehe

misscha said...

dah jd camni mcm xde makna blaja tinggi langit...

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com