OUR ADVERTISEMENT

Wednesday, June 8, 2011

Beginikah pemandu bas di China?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca FdS...


Mesti ada di antara korang ni minat membaca kan? tak kira la news, majalah, komik, novel dan sebagainya. Tapi bila waktu yang sesuai untuk korang membaca?...mesti waktu lapang atau lebih sesuai kena pada masanya.


Tapi apa pula cerita pemandu bas di China ni, mereka mempunyai sifat positif yang tak kena pada tempatnya ketika memandu bas di jalan raya. Jom kita tengok gambar-gambar di bawah ni.

~siap baca buku tebal-tebal lagi~
~uncle, tengok kat depan tu jap~

~membaca jambatan ilmu~

~menepati waktu makan~


Fahmi: Mungkin apa yang kita saksikan, pemandu bas ini seolah-olah tidak menitikberatkan keselamatan jalan raya. Namun jika dilihat dari sudut berbeza, China begitu terkenal kerana rakyatnya yang suka membaca.





5 comments:

izzafey said...

KINI BLOG TUAN ada dlm bloglist saya, sila masukkan blog saya dlm bloglist tuan http://anak-jati-melayu.blogspot.com/

+_Miss.Jannah_+ said...

membaca itu jambatan ilmu.. tapi tak rasa ke diorang tu dah terlebih jambatan?hehe

Azeanthy Paiman said...

budaya baik yang keterlaluan!so scary=)

selendang merah said...

sy setuju bertkar link dgn anda...
link anda dh tersenarai dlm bloglist sy

bibirmerah said...

*Smile first*

Wow, this is really cool!

But, it's dangerous..huhuhu..

anyways " Knowledge in youth is wisdom in age."

Thank ya for following n put a comment in my blog...

I'm following u too..nice blog...

Happy blogging!
:D

MY SWEET HEART

SUKA SAMA SUKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com